Novice

Mladinsko društvo Heres te vabi na strokovno ekskurzijo, kjer si bomo naravoslovni navdušenci ogledali Nuklearno elektrarno Krško in Hidroelektrarno Krško.

Cover za fb

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili v Krško, kjer si bomo najprej v Domu občanov ogledali predstavitev NEK; ogledali si bomo predstavitveni film, predstavitev delovanja elektrarne, ter Informativni center. Po 90 minut dolgi predstavitvi bo sledil tudi voden ogled nejedrskega dela elektrarne; sprehodili se bomo skozi turbinsko zgradbo in si ogledali zunanje hladilne naprave. Predvidoma ob 13h bomo končali z ogledom NEK, sledil bo kratek odmor za malico. Ob 14h bomo vstopili v Hidroelektrarno Krško, ki je najnovejša elektrarna v skupini hidroelektrarn na spodnji Savi. Po končanem ogledu se bomo vrnili v Ljubljano. Prihod je predviden v poznih popoldanskih urah – odvisno od naše vedoželjnosti.

Priporočeno je, da pred ekskurzijo ponovite osnove fizike delcev in hidrodinamike.

Med ekskurzijo morajo imeti vsi udeleženci pri sebi osebni dokument, katerega številko navedejo v prijavnem obrazcu. Brez tega vstop v objekte ne bo mogoč. Zaradi hitrejšega vstopa skozi vstopno kontrolo (kot na letališčih) predlagamo, da pustite čim več osebne prtljage (torbice, nahrbtnike) v vozilih, ravno tako razne elektronske naprave (fotoaparate, glasbene in video predvajalnike). 

Nekaj pomembnih informacij

Kdaj? 21. 3. 2014, odhod iz Ljubljane ob 06.00.

Komu je ekskurzija namenjena? Vsem, ki jih to zanima, pogoj je polnoletnost.

Cena? 9€ člani Heresa, 11€ ostali. V ceno je vključena tudi malica (sendvič + sadje + pijača).

Prijave: Prijave sprejemamo izključno preko spletnega obrazca, ki je dostopen na: povezavi.

Začetek zbiranja prijav je 2. 3. ob 15.00 in se zaključi ko bodo zapolnjena vsa prosta mesta. Ob prijavi je potrebno navesti ime, priimek, datum rojstva ter številko osebnega dokumenta. Prijava je zavezujoča! V primeru, da se prijavljeni zaradi katerih koli vzrokov ekskurzije ne udeleži, je dolžan plačati stroške organizacije v višini 5€. Podatki, podani v prijavnem obrazcu, bodo posredovani NEK. V primeru zaustavitve NEK ali HE Krško, v času predvidenem za naš ogled, si pridržujemo pravico do odpovedi ekskurzije.

Vsak udeleženec se ekskurzije udeleži na lastno odgovornost. Na ekskurziji je prepovedano uživanje alkohola ali drugih psihoaktivnih sredstev.

Dodatne informacije:

Povabite tudi svoje prijatelje!

Torej, kaj misliš?


− 3 = ena